Vast kunststof kozijn

 1,00

Voor ons huis was ik op zoek naar een schuifpui voor onze nieuw te bouwen aanbouw. Er is goed meegedacht en gekeken naar wat wij in onze situatie nodig hebben. We hebben een afspraak gemaakt in de showroom en kunnen ervaren wat het verschil is tussen een schuifpui en hefschuifpui. Ook hebben we het verschil in kleur gezien. Voor ons is het de hefschuifpui geworden in zwart mat. Is echt prachtig geworden, we zijn er erg blij mee!

B. Franken, Alkmaar

Ik werk op offertebasis met aluminium kozijnen, alles komt er haarscherp uit en ik heb alles telefonisch kunnen doornemen. Levertijd is binnen de afgesproken termijn. Prijsstelling is gewoon erg scherp. Goede nazorg, misschien nog een tip om wat meer montagevoorschriften toe te voegen? Erg tevreden.

Aannemersbedrijf Van Hoeven, Breukelen

De kozijnen plaatsen erg gemakkelijk en ze zien er top uit. De mannen van Kozijnenbestellen.com zijn altijd bereikbaar. Dat is voor mij als timmerbedrijf erg handig.

De Jong Timmerwerken, Warns

De service en kozijnen vind ik heel goed (anders kocht ik ze wel ergens anders). Ik heb nog nooit klachten gehad. Ook vind ik ze prijstechnisch erg interessant. Verder hebben jullie duidelijke tekeningen die ik ook weer gemakkelijk aan mijn klanten kan laten zien.

Bouwbedrijf Schop & Visser, Barendrecht

Met het kozijnenbedrijf verloopt alles soepel, snel en duidelijk. Hun website is duidelijk evenals de uitleg. Het persoonlijk contact met Jochem vind ik erg uitzonderlijk. Ik vind de kozijnen veel te duur (grapje), er is een groot verschil in prijs tussen jullie en andere aanbieders. Bij jullie kosten de kozijnen duidelijk een stuk minder. We hebben al verschillende aluminium vouwwanden geplaatst, de kwaliteit is gewoon echt top.

Belprins Bouw & Advies, Leiderdorp

Ik heb mijn kozijnen bij deze DIY website gekocht en ben hier goed geholpen. Aangezien ik de kozijnen zelf wilde plaatsen heb ik eerst via Whats App om hulp gevraagd. Ik had namelijk wat vragen over de montage. Er werd mij duidelijk uitgelegd hoe ik de maten van de kozijnen bepaalde en hoe je deze waterdicht en tochtvrij verwerkt. De kozijnen waren op tijd en ik ben erg te spreken over het eindresultaat. Heren bedankt!

E. Terlouw, Nieuwegein

Goed advies gekregen over de aluminium vouwwand, fijn meedenkend. Goede manier van leveren, netjes op de pallet aan huis van de klant bezorgd. Ik ben jullie tegengekomen op Google en de prijs is prima.

Nick Leppink Klussenbedrijf, Barchem

Ik monteer hoofdzakelijk kunststof en ben erg tevreden over de kozijnen. Ik heb al veel andere kozijnen gehad die een verschrikking waren. Deze kozijnen sluiten als een kluisdeur en klanten zeggen me wat is het stil binnen. Levering is snel en de service ben ik erg over te spreken.

Bosma Bouwservice, Enkhuizen

Uitleg vast kunststof kozijn

Een vast kunststof kozijn is een kozijn zonder vaste of draaiende delen. Het kozijn is opgebouwd uit alleen een kader, welke gevuld kan worden met glas. Dit kunststof kozijn is uit te voeren in 3 profielsoorten (vlak, half verdiept of verdiept) en kan worden voorzien van een aanslag (intrekprofiel). De prijs van een vast raam ligt laag, vooral bij het vlak profiel van 70mm diep en alle vaste kozijnen zijn op maat te maken.

Kleuren

Vaste kozijnen zijn in vele kleurstellingen uit te voeren. Standaard is wit glad (RAL 9016) en crème glad (RAL 9001), deze hebben ook de snelste levertijd van 2-3 weken. Daarnaast zijn er tal van kleuren mogelijk in houtnerf, en in sommige gevallen, in structuur. Binnen en buiten kan verschillend gekozen worden. Meestal kiest men binnen wit of crème glad en buiten een houtnerf variant. Houtnerf lijkt op geschilderd hout, vooral bij het verdiepte 120 mm profiel. Deze kenmerkt zich door zijn vergelijkbare vorm met hout waardoor deze vaak in houtnerf gekozen wordt en zelf kan worden voorzien van een HVL verbinding in de hoeken. Dit zijn stompe verbindingen waardoor de vaste kunststof kozijnen nog meer op hout gaan lijken.

Toepassing

Kunststof vaste kozijnen zijn veel verkochte kozijnen, vaak in combinatie met andere kunststof kozijnen. De kozijnen worden meestal bevestigd met montageankers, deze worden meegeleverd en kun je op het kozijn profiel zetten, waarna je deze via een gaatje in de strip aan de binnenzijde kunt vastschroeven in het stelkozijn. Vervolgens kan de binnenzijde worden afgewerkt met bijvoorbeeld stuc. Via de glas sponning is ook mogelijk. Je zal dan eerst het glas moeten verwijderen door de glaslatten er uit te halen. Let op dat eventuele glasplaatjes weer op dezelfde positie worden teruggeplaatst.

Opties van een vast kozijn

Naast de minimale breedte van 50 cm, kan een kunststof vast kozijn op tal van vlakken geconfigureerd worden. De inbouwdiepte is mogelijk op 70, 85 en 120 mm. Ook kunnen vaste kozijnen worden voorzien van ventilatieroosters, roeden en rolluiken.

Uitleg en stappen bij kozijnen kopen

 1. Per kunststof kozijn voer je de afmetingen en opties in (wij kunnen dit telefonisch begeleiden 06 21971582).
 2. Er wordt direct een prijs getoond;
 3. Eenvoudig bestellen via iDEAL;
 4. Je kunt meerdere bestellingen tegelijk doen via de winkelwagen;
 5. Foto’s en schetsen kun je ons appen of mailen;
 6. Na de bestelling controleren wij alle gegevens en nemen deze samen met je door. Hierna zetten wij de opdracht in gang;
 7. Binnen gemiddeld 3-8 weken worden de kozijnen geleverd;

* Aandachtspunten

 • * De levertijd van kunststof kozijnen in standaard kleuren (wit glad en crème glad) is 3-5 weken, bij opties zoals houtnerf/structuur, roeden of hvl is de levertijd 5-7 weken;
 • Prijzen zijn exclusief montage, wij leveren aan aannemers of particulieren/bedrijven met een aannemer/timmerman;
 • Transportkosten zijn € 40,- excl. btw binnen Nederland en België. Binnensteden en eilanden vallen in principe niet onder het bereik van ons transport;
 • De afleverlocatie biedt voldoende ruimte voor een vrachtwagen (+ aanhanger) van 20 meter en is verhard waardoor er met de heftruck gelost kan worden.
 • Kozijnen zijn van binnenuit gezien;
 • Afmetingen zijn altijd buitenwerks;
 • Aanslag vlak en verdiept is 20 mm, bij half verdiept is dit 15 mm;
 • Prijzen worden zo nauwkeurig als mogelijk weergegeven, echter kunnen door een systeemfout afwijken. Wij behouden ons t.a.t. het recht voor om deze aan te passen naar de werkelijke prijs. Een dergelijk geval wordt met je doorgenomen voor de opdrachtbevestiging;