Kunststof kozijn met bovenlicht

 1,00

Voor ons huis was ik op zoek naar een schuifpui voor onze nieuw te bouwen aanbouw. Er is goed meegedacht en gekeken naar wat wij in onze situatie nodig hebben. We hebben een afspraak gemaakt in de showroom en kunnen ervaren wat het verschil is tussen een schuifpui en hefschuifpui. Ook hebben we het verschil in kleur gezien. Voor ons is het de hefschuifpui geworden in zwart mat. Is echt prachtig geworden, we zijn er erg blij mee!

B. Franken, Alkmaar

De kozijnen plaatsen erg gemakkelijk en ze zien er top uit. De mannen van Kozijnenbestellen.com zijn altijd bereikbaar. Dat is voor mij als timmerbedrijf erg handig.

De Jong Timmerwerken, Warns

Goed advies gekregen over de aluminium vouwwand, fijn meedenkend. Goede manier van leveren, netjes op de pallet aan huis van de klant bezorgd. Ik ben jullie tegengekomen op Google en de prijs is prima.

Nick Leppink Klussenbedrijf, Barchem

Ik werk op offertebasis met aluminium kozijnen, alles komt er haarscherp uit en ik heb alles telefonisch kunnen doornemen. Levertijd is binnen de afgesproken termijn. Prijsstelling is gewoon erg scherp. Goede nazorg, misschien nog een tip om wat meer montagevoorschriften toe te voegen? Erg tevreden.

Aannemersbedrijf Van Hoeven, Breukelen

Ik heb mijn kozijnen bij deze DIY website gekocht en ben hier goed geholpen. Aangezien ik de kozijnen zelf wilde plaatsen heb ik eerst via Whats App om hulp gevraagd. Ik had namelijk wat vragen over de montage. Er werd mij duidelijk uitgelegd hoe ik de maten van de kozijnen bepaalde en hoe je deze waterdicht en tochtvrij verwerkt. De kozijnen waren op tijd en ik ben erg te spreken over het eindresultaat. Heren bedankt!

E. Terlouw, Nieuwegein

Met het kozijnenbedrijf verloopt alles soepel, snel en duidelijk. Hun website is duidelijk evenals de uitleg. Het persoonlijk contact met Jochem vind ik erg uitzonderlijk. Ik vind de kozijnen veel te duur (grapje), er is een groot verschil in prijs tussen jullie en andere aanbieders. Bij jullie kosten de kozijnen duidelijk een stuk minder. We hebben al verschillende aluminium vouwwanden geplaatst, de kwaliteit is gewoon echt top.

Belprins Bouw & Advies, Leiderdorp

De service en kozijnen vind ik heel goed (anders kocht ik ze wel ergens anders). Ik heb nog nooit klachten gehad. Ook vind ik ze prijstechnisch erg interessant. Verder hebben jullie duidelijke tekeningen die ik ook weer gemakkelijk aan mijn klanten kan laten zien.

Bouwbedrijf Schop & Visser, Barendrecht

Ik monteer hoofdzakelijk kunststof en ben erg tevreden over de kozijnen. Ik heb al veel andere kozijnen gehad die een verschrikking waren. Deze kozijnen sluiten als een kluisdeur en klanten zeggen me wat is het stil binnen. Levering is snel en de service ben ik erg over te spreken.

Bosma Bouwservice, Enkhuizen

Uitleg kunststof kozijn met bovenlicht

Een kunststof kozijn met bovenlicht is een kozijn opgebouwd uit 2 vensters boven elkaar welke gescheiden zijn door een horizontale tussenstijl. Het bovenste deel is meestal minder hoog als het deel eronder. Door het gebruik van een tussenstijl in een kozijn wordt er meer diepte en lijn toegevoegd aan een gevel. Deze klassieke uitstraling vind je vaak terug in traditionele woningen zoals boerderijen, herenhuizen en grachtenpanden. Vaak zitten kozijnen met een bovenlicht op een rij naast elkaar in de gevel. Meestal worden deze kozijnen afgewisseld met kozijnen met bovenlichten die open kunnen om de woning van voldoende ventilatiemogelijkheden te voorzien. De lijn van de tussenstijlen blijft in alle gevallen op dezelfde hoogte. Een kunststof kozijn met bovenlicht kan ook worden uitgevoerd met vaste vleugels.

Opties met een kozijn met bovenlicht

De minimale breedte van een kunststof valraam is 50 cm en maximaal 3.00 m. De hoogte is 80 cm – 2.50 m. Het profiel is beschikbaar met een inbouwdiepte van 70, 85 en 120 mm. De laatste van 120 mm, ook wel verdiept profiel genoemd, wordt het meeste gebruikt wanneer de kozijnen op hout moeten lijken. Door de verdiepte ligging van het glas lijkt deze qua vorm erg op hout. Ook is dit profiel te verkrijgen met een stompe verbinding in de hoeken (HVL) waardoor deze nog meer op hout lijkt. De profielen zij uit te voeren met aanslag wat een eenvoudigere verwerking en afdichting geeft via een stelkozijn. Een voorbeeld hiervan vind je terug door te klikken op de informatiebuttons bij de opties van kozijnen.

Kleuren

Qua kleuren wordt een kozijn met bovenlicht met houtnerf gekozen, waardoor deze op geschilderd hout lijkt. Dit geeft in combinatie met het verdiepte profiel en hvl verbinding de klassieke uitstraling die je wenst bij traditionele woningen. De standaard kleuren zonder folie zijn wit glad en crème glad. Deze zijn het snelste te leveren (2-3) weken en het goedkoopste. Wit en crème zijn ook als houtnerf te verkrijgen dit gebeurt via een hoogwaardige folie met hoge kleurvastheid. Deze folies zijn in verschillende kleuren te krijgen zoals te vinden in de kleuren opties. Ook zijn er vele alternatieve kleuren te krijgen, neem hiervoor contact met ons op. De folies worden uitgevoerd in houtnerf (geschilderd hout) en in structuur (matte uitstraling). Een kunststof kozijn met bovenlicht kan binnen en buiten verschillend van kleur gekozen worden.

Glas

Qua glaskeuze is er dubbel of triple glas. Indien glas lager dan 85 cm van de vloer komt is de norm gelaagd glas te gebruiken. Al ons dubbel glas is HR++ (1.0 hi-therm en 1.1 W/m²K) en al ons triple glas HR+++ ( Ug < 0.8 W/m²K). Door de combinatie van HR++ en HR+++ glas en het warm kunststof profiel worden uitstekende isolatiewaarden behaald op alle kozijnen binnen het assortiment.

Toepassing

Kunststof kozijnen met bovenlicht worden veel toegepast in de klassieke bouw. Door het gebruik van dit type kozijn op 1 rij in de gevel in verdiept profiel met houtnerf en HVL creëer je een lijn van de tussenstijlen die geassocieerd wordt met hout. Door te werken met een aanslag kan het kozijn tegen een stelkozijn worden geplaatst. De verwerking is hierdoor eenvoudig en er hoeft niet in het werk gesteld te worden. Zonder aanslag dient er buitenom te worden afgekit en te worden gesteld in het werk. De aanslag bevat een rubberen afdichting, deze is duurzamer dan een kitrand. Het uiterlijk aan de buitenzijde is zonder aanslag slanker dan met aanslag. Bij vlak en verdiept profiel is dit 2 cm slanker, bij half verdiept 1,5 cm. Dit bepaalt in veel gevallen de verwerking van kozijnen met een bovenlicht.

Uitleg en stappen bij kozijnen kopen

 1. Per kunststof kozijn voer je de afmetingen en opties in (wij kunnen dit telefonisch begeleiden 06 21971582).
 2. Er wordt direct een prijs getoond;
 3. Eenvoudig bestellen via iDEAL;
 4. Je kunt meerdere bestellingen tegelijk doen via de winkelwagen;
 5. Foto’s en schetsen kun je ons appen of mailen;
 6. Na de bestelling controleren wij alle gegevens en nemen deze samen met je door. Hierna zetten wij de opdracht in gang;
 7. Binnen gemiddeld 2-3 weken worden de kozijnen geleverd;

* Aandachtspunten

 • * De levertijd van standaard kunststof kozijnen (wit glad en crème glad) is 2-3 weken, bij opties zoals houtnerf/structuur, roeden of hvl is de levertijd 4-5 weken;
 • Prijzen zijn exclusief montage, wij leveren aan aannemers of particulieren/bedrijven met een aannemer/timmerman;
 • Transportkosten zijn € 40,- excl. btw binnen Nederland en België. Binnensteden en eilanden vallen in principe niet onder het bereik van ons transport;
 • De afleverlocatie biedt voldoende ruimte voor een vrachtwagen (+ aanhanger) van 20 meter en is verhard waardoor er met de heftruck gelost kan worden.
 • Kozijnen zijn van binnenuit gezien;
 • Afmetingen zijn altijd buitenwerks;
 • Aanslag vlak en verdiept is 20 mm, bij half verdiept is dit 15 mm;
 • Prijzen worden zo nauwkeurig als mogelijk weergegeven, echter kunnen door een systeemfout afwijken. Wij behouden ons t.a.t. het recht voor om deze aan te passen naar de werkelijke prijs. Een dergelijk geval wordt met je doorgenomen voor de opdrachtbevestiging;