Schuifpuien: kunststof en aluminium

Aluminium en kunststof schuifpuien op maat. Vind de verschillen, prijzen, meetinstructies & schetsontwerpen en bereken online de prijs van een schuifpui of hefschuifpui.

Direct naar: kunststof schuifpuien | aluminium schuifpuien

 
Een kunststof schuifpui van 2 x 2 meter met gelaagd isolatieglas koop je al voor € 1.547,- inclusief btw. De schuifpuien zijn in verschillende RAL kleuren en houtlook te verkrijgen en kunnen binnen 3 – 4 weken geleverd worden. Kenmerken kunststof schuifpuien:

 • 2, 3 en 4 delige schuifpuien
 • 1.50 – 6.00 meter breed
 • 1.80 – 2.55 meter hoog
 • HR+, HR++ & HR+++ tot wel 0,5 W/m²K
 • binnen 3 – 4 weken geleverd
 • in Basic, Comfort en Premium line

Een aluminium schuifpui van 2 x 2 meter met gelaagd HR++ isolatieglas koop je al voor € 2.061,- inclusief btw. De schuifpuien zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren, Steel Look en kunnen binnen 4 – 5 weken geleverd worden. Kenmerken aluminium schuifpuien:

 • 2, 3 en 4 delige schuifpuien
 • 1.86 – 6.00 meter breed
 • 2.00 – 2.70 meter hoog
 • HR+, HR++ & HR+++ tot wel 0,4 W/m²K
 • binnen 4 – 5 weken geleverd
 • in Basic, Comfort en Premium line

2 delige schuifpuien | 3 delige schuifpuien | 4 delige schuifpuien
 
aluminium schuifpui
Aluminium hefschuifpui

4 delige kunststof schuifpui
4 delige kunststof hefschuifpui

Bestellen

Alle schuifpuien kunnen online op maat worden besteld. Door afmetingen in te voeren en glas, kleuren + opties te selecteren wordt er direct een prijs getoond. Er kan eenvoudig via iDEAL worden besteld of er kan een offerte worden aangevraagd. In beide gevallen worden alle gegevens schriftelijk gecontroleerd, voordat er geproduceerd wordt om fouten en misverstanden te voorkomen. Uw bestelling wordt volgens levertijd aan huis bezorgd.

Schuifpui of hefschuifpui?

Er kunnen schuifpuien en hefschuifpuien op maat besteld worden. Het verschil is dat hefschuifpuien eerst omhoog getild worden door de hendel aan de pui 180 graden te draaien (hef) waarna de pui naar links of rechts geschoven kan worden (schuif). Schuifpuien zijn goedkoper dan hefschuifpuien. Op de website bieden wij 3 verschillende lijnen in zowel kunststof als aluminium:

 • Basic schuifpuien
 • Comfort hefschuifpuien
 • Premium hefschuifpuien

Basic

De Basic lijn is een schuifpui die zich kenmerkt door zijn lage prijs, smalle kaders, het lichte gewicht en de eenvoudige verwerking. Door de smalle kaders en de draagkracht kan bij dit type alleen dubbel isolatieglas worden toegepast. De Basic schuifpuien zijn door de eigenschappen en het gewicht goedkoper aan te bieden dan de Comfort en Premium. Dit type is vooral geschikt voor: vakantiewoningen, stacaravans en buitenverblijven.

Kenmerken & verschillen kunststof.
Kenmerken & verschillen aluminium.

Comfort

De Comfort lijn is een hefschuifpui die zich kenmerkt zich door zijn slanke kaders binnen de hefschuifpuien, de mogelijkheid tot HR+++ triple glas en de soepele bediening. Binnen de hefschuifpuien is de Comfort de goedkoopste variant met goede prestaties op het gebied van isolatie. Dit type is vooral geschikt voor: woningen, serres, aanbouwen en achtergevel renovaties.

Premium

De Premium lijn is een hefschuifpui die zich kenmerkt zich door zijn uitmuntende prestaties op het gebied van isolatie en afmetingen. De Premium biedt door zijn kracht vele mogelijkheden met zeer grote beglazingen (Premium XL). Dit type is vooral geschikt voor: woningen, serres, aanbouwen, restaurants, cafe’s, hotels en passieve projecten waar de hoogste eisen gesteld worden aan isolatie.

Veiligheidsglas

We werken standaard met tweezijdig gelaagd veiligheidsglas, omdat dit de norm is bij glas lager dan 85 cm van de vloer. Gelaagd glas bestaat uit 2 glasbladen met een folie er tussen welke beschermt tegen uit elkaar spatten door aanstoten of tikken. Door de folie blijft het glas in de glas sponning hangen, vergelijkbaar met een kapotte autoruit. Bij tweezijdig gelaagd glas bevat zowel het binnen- als buitenblad van het glas een transparantie folie, waardoor het glas aan beide zijden beschermd is. Let op voor alle kozijnen met glas lager dan 85 cm van de vloer die als functie een doorgang hebben (deuren, schuifpuien, vouwwanden) is tweezijdig gelaagd glas de norm.

Kiezen voor kunststof of aluminium schuifpuien?

Het verschil in prijs zit hem natuurlijk vooral in het materiaal, de keuze voor kunststof of juist aluminium. Onderstaande tabel toont eigenschappen en verschillen van schuifpuien.

Verschillen / eigenschappen Kunststof schuifpuien Aluminium schuifpuien
Prijs goedkoper duurder
Schilderen nee nee
HR++ dubbel glas ja (gelaagd) ja (gelaagd)
HR+++ driedubbel glas ja (gelaagd) ja (gelaagd)
Kleuren diverse RAL kleuren + houtnerf alle RAL kleuren + Steel Look
Tweekleurig (binnen en buiten) ja ja
Uitstraling Strak of als echt hout Steel Look, elegant en luxe
Grootschalige constructies redelijk/goed uitstekend
Geschikt aan zee (zout) goed redelijk/goed
Afstandbediening / elektrisch optioneel optioneel
Speed Limitter optioneel optioneel
Vleugelgewicht tot 400 kg tot 400 kg
Maximale hoogte 2550 mm (hoger op aanvraag) 2700 mm (hoger op aanvraag)
Gebruiksduur gemiddeld 30 jaar gemiddeld 40 jaar

Alle schuifpuien zijn voorzien van KOMO keurmerk en MACO / GU hang- en sluitwerk.

Prijzen van schuifpuien

Er zit dus een prijsverschil tussen een kunststof of een aluminium schuifpui. Om dit verschil goed te kunnen vergelijken zijn de goedkoopste variant en de meest gangbare variant op een rijtje gezet. De prijzen zijn inclusief glas, beslag, korting en btw.

Soort schuifpui (bxh) Kunststof prijzen Aluminium prijzen
2 delige schuifpui 2.20 x 2.00 meter € 1.612,- € 2.146,-
2 delige schuifpui 2.20 x 2.00 meter (Comfort) € 2.416,- € 3.455,-
2 delige schuifpui 2.20 x 2.00 meter (Premium) € 2.832,- € 3.783,-
3 delige schuifpui 3.00 x 2.00 meter € 2.261,- € 2.943,-
3 delige schuifpui 3.00 x 2.00 meter (Comfort) € 3.478,- € 4.183,-
4 delige schuifpui 3.50 x 2.00 meter (Comfort) € 3.971,- € 5.079,-
4 delige schuifpui 3.50 x 2.00 meter (Premium) € 4.350,- € 5.965,-
2 delige schuifpui 3.50 x 2.00 meter (Premium XL) € 4.498,- € 5.346,-

* Prijzen zijn inclusief btw en HR++ glas.
 
>> Bekijk prijzen van kunststof schuifpuien.
>> Bekijk prijzen van aluminium schuifpuien.
 

Schuifpui aanbiedingen

Op alle schuifpuien zitten momenteel kortingsacties. Bekijk de aanbiedingen:

 1. kunststof schuifpuien
 2. aluminium schuifpuien

Zowel de kunststof als aluminium schuifpuien zijn scherp geprijsd en voorzien van een aanbieding.

Kunststof schuifpui profielen

De kunststof schuifpuien zijn in verschillende profielen te verkrijgen. De hefschuifpuien zijn beschikbaar met een inbouwdiepte van 167 en 197 mm en de schuifpuien 80 mm. Per schuifpui vindt u informatie buttons welke per schuifpui aanvullende informatie bieden op de eigenschappen en opties


Dubbele kunststof schuifpui montage profielen

Aluminium schuifpui profielen

De aluminium schuifpui profielen worden ook in verschillende profielen aangeboden. De inbouwdiepte van de hefschuifpuien is 120 en 174 mm. Bij de schuifpui is dit 50 mm. Per schuifpui vindt u informatie buttons welke per schuifpui aanvullende informatie bieden op de eigenschappen en opties

Schuifpuien zijn ook op offerte basis te verkrijgen via het contactformulier.

Schuifpuien op maat. Hoe doe je dat?

Schuifpuien zijn volledig op maat in te richten. Je kunt tot op de millimeter nauwkeurig maten invoeren, je kunt kiezen uit verschillende profielen met of zonder aanslag, glassoorten en kleuren voor de binnen- en buitenkant. Daarnaast kun je opties invoeren als ventilatieroosters, beslag opties en verfraaiingen zoals afstandhouders in het glas in kleur. Per schuifpui onderdeel wordt er uitleg met afbeeldingen aangeboden zodat de keuze een stuk eenvoudiger wordt. Hiermee willen wij de schuifpuien ook aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor de handige doe-het-zelver. Zodra je schuifpui op maat is gemaakt kun je deze toevoegen aan de winkelmand waarbij de gegevens van het maatwerk bewaard worden. Je kunt dan verder winkelen of afrekenen.

Mocht de schuifpui van je keuze er niet tussen staan of je hebt aanvullende wensen dan maken we vrijblijvend een offerte op maat. Ook als je niet helemaal zeker bent van de gegevens van de schuifpui helpen we je graag verder met een offerte. Bovendien is het zo dat iedere bestelling door ons wordt gecontroleerd en wordt doorgenomen met de klant voordat deze in productie wordt genomen.


Kunststof schuifpui houtlook

Een offerte? Maak een schetsontwerp

Als je liever een offerte wilt dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt ons de gegevens mailen of appen. Vaak worden deze gegevens even voorzien van wat foto’s van de bestaande situatie en een schetsontwerp. We hebben dan een aantal handige tips die je helpen met het maken van een schetsontwerp voor een nieuwe schuifpui op maat:

 1. maak een schets van het binnen aanzicht
 2. noteer de buitenwerkse afmetingen (breedte en hoogte van het gat in de gevel, neem 6-10mm stelruimte)
 3. benoem de schuifrichting(en) van de delen in de schuifpui
 4. benoem de breedte en hoogte van de delen/elementen
 5. kunststof of aluminium
 6. (RAL) kleuren binnen, buiten
 7. noteer de toe te voegen opties die je ook op de pagina van je schuifpui tegenkomt.

levertijd van maatwerk schuifpuien

De levertijd van schuifpuien op maat is de snelste levertijd in Nederland. Op alle kunststof schuifpuien zit een levertijd van ongeveer 3 – 4 weken. Op aluminium schuifpuien is dit 4 – 5 weken. Planningen en logistiek worden nauwkeurig bijgehouden en gecommuniceerd naar de klant.

Gratis transport

Bij bestellingen van meer dan € 2.000,- is het transport gratis. Voor bestelling onder de € 2.000,- rekenen wij € 80,- transportkosten. De afleverlocatie biedt voldoende ruimte voor de vrachtwagen + aanhanger (20 m) en de locatie is verhard waardoor er met de heftruck gelost kan worden.

Ga naar: