Schuifpuien

Schuifpuien: kunststof en aluminium

Aluminium en kunststof schuifpuien op maat. Vind de verschillen, prijzen, meetinstructies & schetsontwerpen en bereken online de prijs van een schuifpui.

Een kunststof schuifpui van 2 x 2 meter met gelaagd HR++ glas koop je al voor € 2.119,- inclusief btw. Dit komt neer op ongeveer € 530 per m². De schuifpuien zijn in iedere RAL kleur en houtlook te verkrijgen en kunnen binnen 2 weken geleverd worden.

Een aluminium schuifpui ligt qua prijs hoger. Voor een aluminium schuifpui van 2 x 2 meter met gelaagd HR++ glas betaal je € 2.789,- incl. btw. Dit is € 697,- per m². Ondanks dat de kosten van een aluminium schuifpui een stuk hoger ligt wordt er toch vaak gekozen voor aluminium. Vaak is dit om de uitstraling, maar er zijn meer verschillen die een aluminium schuifpui een interessante keuze maken.

aluminium schuifpui
Aluminium schuifpui

dubbele kunststof schuifpui
Dubbele kunststof schuifpui

Er kunnen schuifpuien en hefschuifpuien besteld worden. Het verschil is dat hefschuifpuien eerst omhoog getild worden door de hendel aan de pui te draaien waarna de pui naar links of rechts geschoven kan worden. Hierdoor blijft de schuifpui op zijn plaats als de hendel naar beneden staat. Schuifpuien zijn iets goedkoper dan hefschuifpuien. Op de website werken wij in de online kosten berekening met hefschuifpuien, voor schuifpuien kun je een maatwerk offerte aanvragen.

Wij werken standaard met HR++ gelaagd glas, omdat glas lager dan 85 cm van de vloer veiligheidsglas dient te zijn. Gelaagd glas is beschermd tegen uit elkaar spatten bij breken door aanstoten of aantikken, vergelijkbaar met een barst in een autoruit. Houd dus altijd rekening met de hoogte waarop het glas zich bevindt ten opzichte van de vloer bij aanschaf.
 

Kiezen voor kunststof of aluminium schuifpuien?

Het verschil in prijs zit hem natuurlijk vooral in het materiaal, de keuze voor kunststof of juist aluminium. Onderstaande tabel toont eigenschappen en verschillen van schuifpuien.

Verschillen / eigenschappen Kunststof schuifpuien Aluminium schuifpuien
Prijs goedkoper duurder
Schilderen nee nee
HR++ dubbel glas ja (gelaagd) ja (gelaagd)
HR+++ driedubbel glas ja (gelaagd) ja (gelaagd)
Kleuren alle RAL kleuren + houtlook alle RAL kleuren + metal
Tweekleurig (binnen en buiten) ja ja
Uitstraling Luxe of als echt hout Strak, elegant en luxe
Grootschalige constructies redelijk/goed uitstekend
Geschikt aan zee (zout) uitstekend redelijk/goed
Afstandbediening / elektrisch optioneel optioneel
Speed Limitter optioneel optioneel
Profieldikte 70 (schuifpui), of 85 mm (hefschuifpui) 77 (hefschuifpui)
Isolatiewaarden Uf 1,1 – 1,5 W/m²K 1,23 – 1,3 W/m²K
Vleugelgewicht tot 400 kg tot 400 kg
Maximale hoogte 2600 mm (hoger op aanvraag) 2700 mm (hoger op aanvraag)
Soortelijk gewicht 1,45 g/cm³ 2,75 g/cm³
Gebruiksduur gemiddeld 30 jaar gemiddeld 40 jaar

Alle schuifpuien zijn voorzien van SKG sluitingen, KOMO keurmerk en MACO hang- en sluitwerk.
 

Prijzen van kunststof en aluminium schuifpuien

Er zit dus een prijsverschil tussen een kunststof of een aluminium schuifpui. Om dit verschil goed te kunnen vergelijken zijn de goedkoopste variant en de meest gangbare variant op een rijtje gezet. Er wordt standaard gebruik gemaakt van HR++ gelaagd dubbelglas en een standaard profiel met aanslag. De prijzen zijn inclusief korting en btw.

Soort schuifpui (b x h) Prijs kunststof Prijs aluminium Prijsverschil
Enkele schuifpui 2 x 2 m € 2.119,- € 2.805,- € 1.064,-
Enkele schuifpui 3 x 2,5 m € 2.785,- € 3.455,- € 1.046,-
Dubbele schuifpui 3,2 x 2 m € 3.168,- € 4.380,- € 1.212,-
Dubbele schuifpui 5 x 2,5 m € 4.749,- € 6.437,- € 1.688,-

 

Schuifpui aanbiedingen

Zowel de kunststof als aluminium schuifpuien zijn scherp geprijsd en voorzien van een aanbieding.

Kunststof schuifpuien
Aluminium schuifpuien

Kunststof hefschuifpui (rechts schuivend)

 • 2000 – 2500 mm (b x h)
 • 70mm profiel met aanslag
 • Gelaagd HR++ dubbelglas

€ 2.380,-€ 2.119,-

Prijs berekenen

Aluminium hefschuifpui (rechts schuivend)

 • 2000 – 2500 mm (b x h)
 • 77mm profiel met aanslag
 • Gelaagd HR++ dubbelglas

€ 3.431,-€ 3.054,-

Prijs berekenen

Dubbele kunststof hefschuifpui

 • 6000 – 2500 mm (b x h)
 • 70mm profiel met aanslag
 • Gelaagd HR++ dubbelglas

€ 6.359,-€ 5.660,-

Prijs berekenen

Dubbele aluminium hefschuifpui

 • 6000 – 2500 mm (b x h)
 • 77mm profiel met aanslag
 • Gelaagd HR++ dubbelglas

€ 8.240,-€ 7.334,-

Prijs berekenen
Meer kunststof schuifpuien
Meer aluminium schuifpuien

 

Kunststof schuifpui profielen

De kunststof schuifpuien zijn in verschillende profielen te verkrijgen. De hefschuifpuien zijn beschikbaar in het 70 en 85 mm profiel en de schuifpuien in 80 mm. Deze maten zijn de diepte van de vleugels. Zo heeft bijvoorbeeld een hefschuifpui met 70 mm profiel een profiel met 2 vleugels van ieder 70 mm (en een totale diepte van 167 mm).
Het kader van de kunststof profielen 70 en 85 bestaat uit 5 kamers en de vleugel uit 4. Isolatiewaarde van 1,3 – 1,5 W/m²K voor 70 mm en 1,1 – 1,3 W/m²K voor 85 mm. 80 mm (schuifpui profiel) heeft 3 kamers en ligt qua isolatiewaarde rond de 2 W/m²K.
Hefschuifpui profielen zijn geschikt voor zowel dubbel als triple (gelaagd) isolatieglas. Schuifpui alleen dubbel (gelaagd) glas.


Dubbele kunststof schuifpui montage profielen
 

Aluminium schuifpui profielen

De aluminium schuifpui profielen worden aangeboden in 77 mm profiel. De diepte van het totale profiel is 174 mm bij een 2-railprofiel en 271 mm bij een 3-railprofiel. De diepte van de vleugels is 77 mm. Het beslag en de sluitingen van dit aluminium profiel garanderen een hoge akoestische en thermische bescherming. De isolatiewaarde van dit profiel is 1,23 – 1,3 W/m²K. Het aluminium profiel is geschikt voor zowel dubbel als triple isolatieglas. Vrijwel alle aluminium schuifpuien die wij verkopen zijn hefschuifpuien. Aluminium schuifpuien leveren wij ook en zijn op offerte basis te verkrijgen via het contactformulier.
 

Schuifpuien op maat. Hoe doe je dat?

Schuifpuien zijn volledig op maat in te richten. Je kunt tot op de millimeter nauwkeurig maten invoeren, je kunt kiezen uit verschillende profielen met of zonder aanslag, glassoorten en kleuren voor de binnenkant, buitenkant en de draaiende delen. Daarnaast kun je opties invoeren als ventilatieroosters, rolluiken en roeden. Per schuifpui onderdeel wordt er uitleg met afbeeldingen aangeboden zodat de keuze een stuk eenvoudiger wordt. Hiermee willen wij de schuifpuien ook aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor de handige doe-het-zelver. Zodra je schuifpui op maat is gemaakt kun je deze toevoegen aan de winkelmand waarbij de gegevens van het maatwerk bewaard worden. Je kunt dan verder winkelen of afrekenen.

Mocht de schuifpui van je keuze er niet tussen staan of je hebt aanvullende wensen dan maken we vrijblijvend een offerte op maat. Ook als je niet helemaal zeker bent van de gegevens van de schuifpui helpen we je graag verder met een offerte. Bovendien is het zo dat iedere bestelling door ons wordt gecontroleerd en wordt doorgenomen met de klant voordat deze in productie wordt genomen.


Kunststof schuifpui houtlook
 

Een offerte? Maak een schetsontwerp

Als je liever een offerte wilt dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt ons de gegevens mailen of appen. Vaak worden deze gegevens even voorzien van wat foto’s van de bestaande situatie en een schetsontwerp. We hebben dan een aantal handige tips die je helpen met het maken van een schetsontwerp voor een nieuwe schuifpui op maat:

 1. maak een schets van het binnen aanzicht
 2. noteer de buitenwerkse afmetingen (breedte en hoogte van het gat in de gevel, neem 6-10mm stelruimte)
 3. benoem de schuifrichting(en) van de delen in de schuifpui
 4. benoem de breedte en hoogte van de delen/elementen
 5. wil je kunststof of aluminium
 6. het type profiel (voorbeeld kunststof aluminium)
 7. (RAL) kleuren binnen, buiten
 8. noteer de toe te voegen opties als ventilatieroosters (welk deel?), rolluiken of roeden (4, 6, 8 vaks?)

 

levertijd van schuifpuien

De levertijd van schuifpuien op maat is de snelste levertijd in Nederland. Op standaard kunststof schuifpuien (kleur RAL 9016) zit een levertijd van ongeveer 2 weken. Op aluminium schuifpuien is dit 3 à 4 weken. Als het maatwerk erg verschilt van het standaard maatwerk, dan komt hier 1 tot 2 weken bij. Planningen en logistiek worden nauwkeurig bijgehouden en gecommuniceerd naar de klant.
 

Gratis transport

Bij bestellingen van meer dan € 2.000,- is het transport gratis. Voor bestelling onder de € 2.000,- rekenen wij € 80,- transportkosten. De afleverlocatie biedt voldoende ruimte voor de vrachtwagen (20 m) en de locatie is verhard waardoor er met de heftruck gelost kan worden.

Ga naar: