Kunststof stolpstel kozijn of verhuisraam

 1,00

Met het kozijnenbedrijf verloopt alles soepel, snel en duidelijk. Hun website is duidelijk evenals de uitleg. Het persoonlijk contact met Jochem vind ik erg uitzonderlijk. Ik vind de kozijnen veel te duur (grapje), er is een groot verschil in prijs tussen jullie en andere aanbieders. Bij jullie kosten de kozijnen duidelijk een stuk minder. We hebben al verschillende aluminium vouwwanden geplaatst, de kwaliteit is gewoon echt top.

Belprins Bouw & Advies, Leiderdorp

Ik werk op offertebasis met aluminium kozijnen, alles komt er haarscherp uit en ik heb alles telefonisch kunnen doornemen. Levertijd is binnen de afgesproken termijn. Prijsstelling is gewoon erg scherp. Goede nazorg, misschien nog een tip om wat meer montagevoorschriften toe te voegen? Erg tevreden.

Aannemersbedrijf Van Hoeven, Breukelen

Ik monteer hoofdzakelijk kunststof en ben erg tevreden over de kozijnen. Ik heb al veel andere kozijnen gehad die een verschrikking waren. Deze kozijnen sluiten als een kluisdeur en klanten zeggen me wat is het stil binnen. Levering is snel en de service ben ik erg over te spreken.

Bosma Bouwservice, Enkhuizen

Goed advies gekregen over de aluminium vouwwand, fijn meedenkend. Goede manier van leveren, netjes op de pallet aan huis van de klant bezorgd. Ik ben jullie tegengekomen op Google en de prijs is prima.

Nick Leppink Klussenbedrijf, Barchem

Ik heb mijn kozijnen bij deze DIY website gekocht en ben hier goed geholpen. Aangezien ik de kozijnen zelf wilde plaatsen heb ik eerst via Whats App om hulp gevraagd. Ik had namelijk wat vragen over de montage. Er werd mij duidelijk uitgelegd hoe ik de maten van de kozijnen bepaalde en hoe je deze waterdicht en tochtvrij verwerkt. De kozijnen waren op tijd en ik ben erg te spreken over het eindresultaat. Heren bedankt!

E. Terlouw, Nieuwegein

Voor ons huis was ik op zoek naar een schuifpui voor onze nieuw te bouwen aanbouw. Er is goed meegedacht en gekeken naar wat wij in onze situatie nodig hebben. We hebben een afspraak gemaakt in de showroom en kunnen ervaren wat het verschil is tussen een schuifpui en hefschuifpui. Ook hebben we het verschil in kleur gezien. Voor ons is het de hefschuifpui geworden in zwart mat. Is echt prachtig geworden, we zijn er erg blij mee!

B. Franken, Alkmaar

De kozijnen plaatsen erg gemakkelijk en ze zien er top uit. De mannen van Kozijnenbestellen.com zijn altijd bereikbaar. Dat is voor mij als timmerbedrijf erg handig.

De Jong Timmerwerken, Warns

De service en kozijnen vind ik heel goed (anders kocht ik ze wel ergens anders). Ik heb nog nooit klachten gehad. Ook vind ik ze prijstechnisch erg interessant. Verder hebben jullie duidelijke tekeningen die ik ook weer gemakkelijk aan mijn klanten kan laten zien.

Bouwbedrijf Schop & Visser, Barendrecht

Uitleg kunststof stolpstel kozijn

Een kunststof stolpstel kozijn is een kozijn zonder tussenstijl waarvan het ene deel een draaikiepraam is en het andere deel een draairaam. Een stolpstel kozijn wordt ook wel verhuisraam genoemd. Door het ontbreken van een tussenstijl heeft dit kozijn een brede opening welke vroeger ook wel op hogere etages gebruikt werd om meubels of goederen naar binnen en buiten te brengen. Dit was vaak een toegankelijkere route dan via het trappenhuis.

Bediening

Een kunststof stolpstel kozijn heeft een actieve en passieve vleugel. Het actieve deel is de vleugel waarin de klink is bevestigd. Deze fungeert als draaikiepraam. Het andere deel wordt geopend door deze aan de zijkant via en hendel te ontgrendelen. De passieve vleugel is hierdoor altijd een draairaam (dus zonder kiep functie). Beide delen openen naar binnen toe.

Mogelijke opstellingen

De opstelling kan in 2 varianten gekozen worden. Het draaikiepraam + klink aan de linkerkant of juist aan de rechter kant (gespiegeld). In tegenstelling tot een dubbel kunststof kozijn heeft een verhuisraam geen tussenstijl.

Opties van een stolpstel kozijn

Net als bij de meeste kunststof kozijnen zijn er tal van opties mogelijk. Een stolpstel kozijn kan worden uitgevoerd in vlak, half verdiept of verdiept profiel. Verdiept profiel lijkt qua vorm het meeste op een houten kozijn en wordt meestal uitgevoerd met houtnerf aan de buitenzijde. Hierdoor lijkt het kunststof kozijn op geschilderd hout. De inbouwdiepte van het verdiepte profiel is 120mm. Bij het vlak profiel is dit 70mm. Deze is dan ook goedkoper. Alle kunststof verhuisramen kunnen worden uitgevoerd met een aanslag. Bij vlak en verdiept is dit 20 mm vaste aanslag met rubberen afdichting en bij half verdiept 15 mm klik aanslag (los meegeleverd).

Er kan een keuze gemaakt worden tussen dubbel HR++ en triple HR+++ isolatieglas. Indien het glas lager dan 85 cm van de vloer komt dient gelaagd glas te worden toegepast (norm). Verder kunnen de verhuisramen worden voorzien van afsluitbaar beslag in verschillende kleuren, ventilatieroosters, roeden en rolluiken.

Uitleg en stappen bij kozijnen kopen

 1. Per kunststof kozijn voer je de afmetingen en opties in (wij kunnen dit telefonisch begeleiden 06 21971582).
 2. Er wordt direct een prijs getoond;
 3. Eenvoudig bestellen via iDEAL;
 4. Je kunt meerdere bestellingen tegelijk doen via de winkelwagen;
 5. Foto’s en schetsen kun je ons appen of mailen;
 6. Na de bestelling controleren wij alle gegevens en nemen deze samen met je door. Hierna zetten wij de opdracht in gang;
 7. Binnen gemiddeld 2-3 weken worden de kozijnen geleverd;

* Aandachtspunten

 • * De levertijd van standaard kunststof kozijnen (wit glad en crème glad) is 2-3 weken, bij opties zoals houtnerf/structuur, roeden of hvl is de levertijd 4-5 weken;
 • Prijzen zijn exclusief montage, wij leveren aan aannemers of particulieren/bedrijven met een aannemer/timmerman;
 • Transportkosten zijn € 40,- excl. btw binnen Nederland en België. Binnensteden en eilanden vallen in principe niet onder het bereik van ons transport;
 • De afleverlocatie biedt voldoende ruimte voor een vrachtwagen (+ aanhanger) van 20 meter en is verhard waardoor er met de heftruck gelost kan worden.
 • Kozijnen zijn van binnenuit gezien;
 • Afmetingen zijn altijd buitenwerks;
 • Aanslag vlak en verdiept is 20 mm, bij half verdiept is dit 15 mm;
 • Prijzen worden zo nauwkeurig als mogelijk weergegeven, echter kunnen door een systeemfout afwijken. Wij behouden ons t.a.t. het recht voor om deze aan te passen naar de werkelijke prijs. Een dergelijk geval wordt met je doorgenomen voor de opdrachtbevestiging;