Kunststof valraam

 1,00

Ik monteer hoofdzakelijk kunststof en ben erg tevreden over de kozijnen. Ik heb al veel andere kozijnen gehad die een verschrikking waren. Deze kozijnen sluiten als een kluisdeur en klanten zeggen me wat is het stil binnen. Levering is snel en de service ben ik erg over te spreken.

Bosma Bouwservice, Enkhuizen

Met het kozijnenbedrijf verloopt alles soepel, snel en duidelijk. Hun website is duidelijk evenals de uitleg. Het persoonlijk contact met Jochem vind ik erg uitzonderlijk. Ik vind de kozijnen veel te duur (grapje), er is een groot verschil in prijs tussen jullie en andere aanbieders. Bij jullie kosten de kozijnen duidelijk een stuk minder. We hebben al verschillende aluminium vouwwanden geplaatst, de kwaliteit is gewoon echt top.

Belprins Bouw & Advies, Leiderdorp

De service en kozijnen vind ik heel goed (anders kocht ik ze wel ergens anders). Ik heb nog nooit klachten gehad. Ook vind ik ze prijstechnisch erg interessant. Verder hebben jullie duidelijke tekeningen die ik ook weer gemakkelijk aan mijn klanten kan laten zien.

Bouwbedrijf Schop & Visser, Barendrecht

Ik heb mijn kozijnen bij deze DIY website gekocht en ben hier goed geholpen. Aangezien ik de kozijnen zelf wilde plaatsen heb ik eerst via Whats App om hulp gevraagd. Ik had namelijk wat vragen over de montage. Er werd mij duidelijk uitgelegd hoe ik de maten van de kozijnen bepaalde en hoe je deze waterdicht en tochtvrij verwerkt. De kozijnen waren op tijd en ik ben erg te spreken over het eindresultaat. Heren bedankt!

E. Terlouw, Nieuwegein

De kozijnen plaatsen erg gemakkelijk en ze zien er top uit. De mannen van Kozijnenbestellen.com zijn altijd bereikbaar. Dat is voor mij als timmerbedrijf erg handig.

De Jong Timmerwerken, Warns

Ik werk op offertebasis met aluminium kozijnen, alles komt er haarscherp uit en ik heb alles telefonisch kunnen doornemen. Levertijd is binnen de afgesproken termijn. Prijsstelling is gewoon erg scherp. Goede nazorg, misschien nog een tip om wat meer montagevoorschriften toe te voegen? Erg tevreden.

Aannemersbedrijf Van Hoeven, Breukelen

Voor ons huis was ik op zoek naar een schuifpui voor onze nieuw te bouwen aanbouw. Er is goed meegedacht en gekeken naar wat wij in onze situatie nodig hebben. We hebben een afspraak gemaakt in de showroom en kunnen ervaren wat het verschil is tussen een schuifpui en hefschuifpui. Ook hebben we het verschil in kleur gezien. Voor ons is het de hefschuifpui geworden in zwart mat. Is echt prachtig geworden, we zijn er erg blij mee!

B. Franken, Alkmaar

Goed advies gekregen over de aluminium vouwwand, fijn meedenkend. Goede manier van leveren, netjes op de pallet aan huis van de klant bezorgd. Ik ben jullie tegengekomen op Google en de prijs is prima.

Nick Leppink Klussenbedrijf, Barchem

Uitleg kunststof valraam

Een kunststof valraam, ook wel kiepraam genoemd, is een kozijn met enkel een kiepfunctie. De scharnieren van dit systeem zitten enkel aan de onderstijl, waardoor deze aan de bovenzijde opent. Een valraam opent naar binnen en heeft een uitslag van 10-20 cm, afhankelijk van de hoogte van het valraam.

Opties met een valraam

De minimale breedte van een kunststof valraam is 50 cm en maximaal 1.90 m. De hoogte is 50 cm – 2.00 m. Er zijn 3 verschillende type kunststof profielen beschikbaar voor valramen. 70 mm vlak profiel, 85 mm half verdiept profiel en 120 mm verdiept profiel. Bij het vlak profiel ligt het kiepdeel het meest naar voren in het kozijn wat deze ‘vlak’ maakt. Bij het verdiept profiel ligt het kiepdeel het meest verdiept (van buiten gezien). Het verdiepte profiel is een populaire keuze wanneer het kunststof valraam op een houten kozijn moet lijken. Bovendien kan een verdiept valraam worden uitgevoerd met stompe verbindingen in de hoeken (HVL). Ook kunnen valramen worden voorzien van ventilatieroosters, roeden en rolluiken. Het beslag van valramen kan in verschillende kleuren (en met of zonder sleutel) gekozen worden. De positie van de klink is optioneel. Standaard zit deze boven in het midden, maar de klink kan ook aan de zijkant gekozen worden voor een gemakkelijkere bediening bij hogere valramen. Je kunt dit aangeven bij je bestelling.

Kleuren

De standaard kleuren voor kunststof valramen zijn wit glad (RAL 9016) en crème glad (RAL 9001). Het oppervlak van deze typen is glad en bovendien is een valraam in deze kleuren het snelste te leveren (2-3 weken). Het is ook mogelijk om valramen te voorzien van een andere kleur, dit gebeurt via een hoogwaardige folie met hoge kleurvastheid. Deze folies zijn in verschillende kleuren te krijgen zoals te vinden in de kleuren opties. Ook zijn er vele alternatieve kleuren te krijgen, neem hiervoor contact met ons op. De folies worden uitgevoerd in houtnerf (geschilderd hout) en in structuur (matte uitstraling). Bij een valraam kun je de kleuren binnen en buiten verschillend kiezen, tevens kan het kiepdeel in een andere kleur. Een voorbeeld van een samenstelling is:

 • Binnenzijde wit glad
 • Buitenzijde kader wit houtnerf
 • Buitenzijde draaideel antraciet houtnerf

Als er voor houtnerf gekozen wordt dan wordt deze meestal alleen aan de buitenzijde gekozen, omdat aan de binnenzijde wit glad minder zichtbaar is (zonlicht) en een goedkopere optie. Uiteraard zijn er tal van combinaties mogelijk.

Glas

Qua glaskeuze is er dubbel of triple glas. Indien glas lager dan 85 cm van de vloer komt is de norm gelaagd glas te gebruiken. Al ons dubbel glas is HR++ (1.0 hi-therm en 1.1 W/m²K) en al ons triple glas HR+++ ( Ug < 0.8 W/m²K). Door de combinatie van HR++ en HR+++ glas en het warm profiel worden uitstekende isolatiewaarden behaald op alle valramen binnen het assortiment.

Toepassing

Kunststof valramen worden veel gekozen op plaatsen waar ventilatie nodig is. Denk hierbij bij kleinere kozijnen aan bijvoorbeeld badkamers en toiletten. Door te werken met een aanslag kan het kozijn tegen een stelkozijn worden geplaatst. De verwerking is hierdoor eenvoudig en er hoeft niet in het werk gesteld te worden. Zonder aanslag dient er buitenom te worden afgekit en te worden gesteld in het werk. De aanslag bevat een rubberen afdichting, deze is duurzamer dan een kitrand. Het uiterlijk aan de buitenzijde is zonder aanslag slanker dan met aanslag. Bij vlak en verdiept profiel is dit 2 cm slanker, bij half verdiept 1,5 cm. Dit zijn de afwegingen die men maakt voordat er gekozen wordt voor kunststof valramen.

Uitleg en stappen bij kozijnen kopen

 1. Per kunststof kozijn voer je de afmetingen en opties in (wij kunnen dit telefonisch begeleiden 06 21971582).
 2. Er wordt direct een prijs getoond;
 3. Eenvoudig bestellen via iDEAL;
 4. Je kunt meerdere bestellingen tegelijk doen via de winkelwagen;
 5. Foto’s en schetsen kun je ons appen of mailen;
 6. Na de bestelling controleren wij alle gegevens en nemen deze samen met je door. Hierna zetten wij de opdracht in gang;
 7. Binnen gemiddeld 3-7 weken worden de kozijnen geleverd;

* Aandachtspunten

 • * De levertijd van kunststof kozijnen in standaard kleuren (wit glad en crème glad) is 3-5 weken, bij opties zoals houtnerf/structuur, roeden of hvl is de levertijd 5-7 weken;
 • Prijzen zijn exclusief montage, wij leveren aan aannemers of particulieren/bedrijven met een aannemer/timmerman;
 • Transportkosten zijn € 40,- excl. btw binnen Nederland en België. Binnensteden en eilanden vallen in principe niet onder het bereik van ons transport;
 • De afleverlocatie biedt voldoende ruimte voor een vrachtwagen (+ aanhanger) van 20 meter en is verhard waardoor er met de heftruck gelost kan worden.
 • Kozijnen zijn van binnenuit gezien;
 • Afmetingen zijn altijd buitenwerks;
 • Aanslag vlak en verdiept is 20 mm, bij half verdiept is dit 15 mm;
 • Prijzen worden zo nauwkeurig als mogelijk weergegeven, echter kunnen door een systeemfout afwijken. Wij behouden ons t.a.t. het recht voor om deze aan te passen naar de werkelijke prijs. Een dergelijk geval wordt met je doorgenomen voor de opdrachtbevestiging;