Kunststof draairaam

 1,00

De service en kozijnen vind ik heel goed (anders kocht ik ze wel ergens anders). Ik heb nog nooit klachten gehad. Ook vind ik ze prijstechnisch erg interessant. Verder hebben jullie duidelijke tekeningen die ik ook weer gemakkelijk aan mijn klanten kan laten zien.

Bouwbedrijf Schop & Visser, Barendrecht

Ik werk op offertebasis met aluminium kozijnen, alles komt er haarscherp uit en ik heb alles telefonisch kunnen doornemen. Levertijd is binnen de afgesproken termijn. Prijsstelling is gewoon erg scherp. Goede nazorg, misschien nog een tip om wat meer montagevoorschriften toe te voegen? Erg tevreden.

Aannemersbedrijf Van Hoeven, Breukelen

Met het kozijnenbedrijf verloopt alles soepel, snel en duidelijk. Hun website is duidelijk evenals de uitleg. Het persoonlijk contact met Jochem vind ik erg uitzonderlijk. Ik vind de kozijnen veel te duur (grapje), er is een groot verschil in prijs tussen jullie en andere aanbieders. Bij jullie kosten de kozijnen duidelijk een stuk minder. We hebben al verschillende aluminium vouwwanden geplaatst, de kwaliteit is gewoon echt top.

Belprins Bouw & Advies, Leiderdorp

Ik heb mijn kozijnen bij deze DIY website gekocht en ben hier goed geholpen. Aangezien ik de kozijnen zelf wilde plaatsen heb ik eerst via Whats App om hulp gevraagd. Ik had namelijk wat vragen over de montage. Er werd mij duidelijk uitgelegd hoe ik de maten van de kozijnen bepaalde en hoe je deze waterdicht en tochtvrij verwerkt. De kozijnen waren op tijd en ik ben erg te spreken over het eindresultaat. Heren bedankt!

E. Terlouw, Nieuwegein

Ik monteer hoofdzakelijk kunststof en ben erg tevreden over de kozijnen. Ik heb al veel andere kozijnen gehad die een verschrikking waren. Deze kozijnen sluiten als een kluisdeur en klanten zeggen me wat is het stil binnen. Levering is snel en de service ben ik erg over te spreken.

Bosma Bouwservice, Enkhuizen

Voor ons huis was ik op zoek naar een schuifpui voor onze nieuw te bouwen aanbouw. Er is goed meegedacht en gekeken naar wat wij in onze situatie nodig hebben. We hebben een afspraak gemaakt in de showroom en kunnen ervaren wat het verschil is tussen een schuifpui en hefschuifpui. Ook hebben we het verschil in kleur gezien. Voor ons is het de hefschuifpui geworden in zwart mat. Is echt prachtig geworden, we zijn er erg blij mee!

B. Franken, Alkmaar

De kozijnen plaatsen erg gemakkelijk en ze zien er top uit. De mannen van Kozijnenbestellen.com zijn altijd bereikbaar. Dat is voor mij als timmerbedrijf erg handig.

De Jong Timmerwerken, Warns

Goed advies gekregen over de aluminium vouwwand, fijn meedenkend. Goede manier van leveren, netjes op de pallet aan huis van de klant bezorgd. Ik ben jullie tegengekomen op Google en de prijs is prima.

Nick Leppink Klussenbedrijf, Barchem

Kunststof draairaam

Een kunststof draairaam heeft alleen een draai functie, geen kiep functie. De draairichting is altijd naar binnen. De scharnieren zitten dus aan de linker stijl of rechter stijl. Draairamen worden gebruikt waar kiepen niet mogelijk/wenselijk is. De prijs van een draairaam is vergelijkbaar met een draaikiepraam.

Smal kunststof kozijn

Een draairaam is met 40 cm het smalst mogelijke kunststof kozijn. De breedte van het beslag van een draairaam kan worden ingekort tot 40 cm. Nog smaller is soms mogelijk. Dit kan wanneer er niet gekozen wordt voor een aanslag en wanneer de breedte-hoogte verhouding nog volstaat. Vaak moet er dan wel worden uitgeweken naar glas met lucht vulling in plaats van edelgas. Hierdoor is het glas dan net iets minder geïsoleerd, maar vaak gaat dit om een zo klein glas oppervlak dat je dit in de praktijk niet zal merken. Voor afmetingen smaller dan 40 cm verzoeken wij contact met ons op te nemen via e-mail, WhatsApp of telefoon.

Toepassing

Kunststof draairamen kunnen in verschillende situaties toegepast. Echter doordat je dit raam tot wel 40 cm breed kunt krijgen is dit een populaire keuze voor toiletten en badkamers. Valramen en draaikiepramen kunnen namelijk niet smaller dan 50 cm, terwijl dit in deze ruimtes wel de wens kan zijn.

Opties van een draairaam

Naast de minimale breedte van 40 cm, kan een kunststof draairaam op tal van vlakken geconfigureerd worden. De inbouwdiepte is mogelijk op 70, 85 en 120 mm. Deze laatste van 120 mm is het verdiept profiel welke ook met een hvl verbinding is uit te voeren. Dit is een stompe verbinding in de hoeken waardoor deze meer op hout lijkt. De buitenkant van verdiept profiel wordt dan ook meestal in houtnerf gekozen om het draairaam er als geschilderd hout uit te laten zien. Verder kan het profiel worden uitgevoerd met aanslag (intrek profiel bij een stelkozijn). Ook kunnen draairamen worden voorzien van beslag in verschillende kleuren, ventilatieroosters, roeden en rolluiken.

Uitleg en stappen bij kozijnen kopen

 1. Per kunststof kozijn voer je de afmetingen en opties in (wij kunnen dit telefonisch begeleiden 06 21971582).
 2. Er wordt direct een prijs getoond;
 3. Eenvoudig bestellen via iDEAL;
 4. Je kunt meerdere bestellingen tegelijk doen via de winkelwagen;
 5. Foto’s en schetsen kun je ons appen of mailen;
 6. Na de bestelling controleren wij alle gegevens en nemen deze samen met je door. Hierna zetten wij de opdracht in gang;
 7. Binnen gemiddeld 3-8 weken worden de kozijnen geleverd;

* Aandachtspunten

 • * De levertijd van kunststof kozijnen in standaard kleuren (wit glad en crème glad) is 3-5 weken, bij opties zoals houtnerf/structuur, roeden of hvl is de levertijd 5-8 weken;
 • Prijzen zijn exclusief montage, wij leveren aan aannemers of particulieren/bedrijven met een aannemer/timmerman;
 • Transportkosten zijn € 40,- excl. btw binnen Nederland en België. Binnensteden en eilanden vallen in principe niet onder het bereik van ons transport;
 • De afleverlocatie biedt voldoende ruimte voor een vrachtwagen (+ aanhanger) van 20 meter en is verhard waardoor er met de heftruck gelost kan worden.
 • Kozijnen zijn van binnenuit gezien;
 • Afmetingen zijn altijd buitenwerks;
 • Aanslag vlak en verdiept is 20 mm, bij half verdiept is dit 15 mm;
 • Prijzen worden zo nauwkeurig als mogelijk weergegeven, echter kunnen door een systeemfout afwijken. Wij behouden ons t.a.t. het recht voor om deze aan te passen naar de werkelijke prijs. Een dergelijk geval wordt met je doorgenomen voor de opdrachtbevestiging;