Kleuren voor kozijnen

De kozijnen zijn onderdeel van het in- en exterieur van de woning. De kozijnen kunnen worden voorzien van vele verschillende kleurcombinaties om voor iedere woning een bijpassend kozijn te kunnen maken. Zowel de binnenzijde als de buitenzijde zijn te voorzien van een verschillende kleur, ook de draaiende delen kunnen apart gekozen worden. Dit geldt voor zowel aluminium als kunststof kozijnen.

Kunststof kozijn kleuren

De kozijnen worden standaard uitgevoerd in wit of crème glad (RAL 9016 en RAL 9001). Dit zijn de gladde basis kleuren van de profielen. Hier zit dan ook de kortste levertijd op, normaal gesproken zo’n 2 tot 3 weken.

Houtnerf

Een veelgemaakte keuze is het toevoegen van een houtnerf dessin aan de gekozen kleur. Hiermee creëer je een kunststof kozijn met de uitstraling van geschilderd hout. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om het kozijn te voorzien van een houtmotief, bijvoorbeeld eiken of mahonie. Bekijk hier de verschillende dessins van houtnerf.

Fijne korrelstructuur

Een andere optie is om het kozijn te voorzien van een kleur met zandstructuur. Hierdoor lijkt het alsof het kozijn is gepoedercoat. Combineer bijvoorbeeld antraciet (RAL 7016) of zwart (RAL 9005) met een zandstructuur en het kozijn zal een industriële uitstraling krijgen, zoals aluminium. Bekijk hier de verschillende dessins van fijne korrelstructuur.

Bij ieder kunststof kozijn op de website kun je zelf je kleur en dessin kiezen.

Aluminium kozijn kleuren

Alle aluminium kozijnen worden gepoedercoat en dit kan in vrijwel iedere RAL kleur. De keuze is hier dus wat groter dan bij kunststof. Ook bij aluminium kan gekozen worden om binnen, buiten, draaideel verschillend van kleur te maken.

Steel look kozijnen

Bij aluminium is steel look en populaire keuze bij het samenstellen van kleuren. Er zijn 2 keuzes.

  1. Gladde kleur, dit is de halfglans variant.
  2. Steel look, dit is een fijnkorrel matte variant.

Steel look wordt veel gekozen om donkere aluminium kozijnen op (de veel duurdere) stalen kozijnen te laten lijken. Het oppervlak van de profielen en kaders heeft een heel fijne korrelstructuur waardoor deze zijn matte uitstraling krijgt. RAL kleuren die populair zijn in steel look zijn RAL 9005 (zwart), RAL 7021 (zwartgrijs) en RAL 7016 (antraciet).

Bij ieder aluminium kozijn op de website kun je zelf je kleur en dessin kiezen. Bekijk hier een overzicht van alle RAL kleuren.

Bijpassende opties

Horren en ventilatieroosters worden standaard meegeleverd in dezelfde kleur als het profiel en bij draaikiepramen en draaiende deel. Mocht je deze in een andere kleur willen is dat uiteraard ook mogelijk.

Wanneer je persoonlijk kleur advies wenst, kun je contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of Whats App: 0621971582.