HR++ en HR+++ glas

HR++ glas

HR++ glas
HR++ glas is hoog rendement glas met dubbele beglazing. Dit type bevat 2 ramen van 4 mm met hiertussen een kleine ruimte (spouw) van 16 mm. Deze spouw bevat het edelgas Argon welke een isolerende werking heeft. Een kunststof kozijn met HR++ glas heeft een kozijndempingswaarde van Uw= 1,2 W/m²K.en lager

Richtprijs HR++ glas:  € 125 per m², inclusief btw.
Glas is niet los te bestellen, maar onderdeel van de kozijnen.

 

HR+++ glas

HR+++ glas
HR+++ glas is hoog rendement glas met triple beglazing. Dit type bevat 3 ramen van 4 mm met hiertussen 2 kleine ruimtes (spouw) van 10+ mm. Deze spouw bevat het edelgas Argon welke een isolerende werking heeft. Een kunststof kozijn met HR+++ glas heeft een kozijndempingswaarde van Uw= 0,72 W/m²K.en lager.

  • De U dempingswaarde is het warmteverlies per m². Een lagere waarde heeft een beter isolerende werking en dus energiebesparing.
  • De isolerende werking van HR glas komt, naast de spouw, ook voort uit een dunne metalen coating die is aangebracht op de glasplaat aan de binnenzijde. Deze kaatst warmte uit de binnenruimte terug de woning in. Door beide maatregelen onderscheidt HR glas zich van normaal isolerend glas.

Richtprijs HR+++ glas:  € 165 per m², inclusief btw. Glas is niet los te bestellen, maar onderdeel van de kozijnen.

 

Gelaagd glas

Gelaagd glas
Naast dubbel en triple glas worden onze kozijnen ook geleverd met gelaagd glas. Gelaagd glas is veiligheidsglas opgebouwd uit meerdere glaslagen met folie, welke er voor zorgt dat het glas sterker is en niet in stukken spat bij een stoot of breuk. Gelaagd glas wordt vooral toegepast op:

  • Locaties dicht bij de vloer (< 85 cm), zoals tuindeuren, hefschuifpuien, vouwwanden en lage vensters.
  • Locaties die inbraakgevoelig zijn;
  • Locaties met een verhoogde kans op aantikken of stoten.

Richtprijs HR++ glas, binnenzijde gelaagd:  € 156 per m², inclusief btw.
Richtprijs HR++ glas, dubbelzijdig gelaagd:  € 186 per m², inclusief btw.
Richtprijs HR+++ gelaagd glas:  € 229 per m², inclusief btw.

Glas is niet los te bestellen, maar onderdeel van de kozijnen.

>> Kozijnen samenstellen